Așteptări și împliniri la un an de mandat în Consiliul Județean Constanța – raport de activitate

de | iul. 1, 2017 | Administraţie publică, PNL Constanţa, Politică | 0 comentarii

În conformitate cu prevederile art.51 alin.4 din Legea nr.215/2001 cu modificările și completările ulterioare, vă prezint următorul raport de activitate pentru perioada iulie 2016 – iunie 2016.

În intervalul menționat am participat la 11 din cele 12 ședințe ordinare de Consiliu Județean, absentând motivat la o ședință ordinară.

În calitate de consilier județean, în urma votului primit în cadrul ședințelor Consiliului Județean Constanța, fac parte din următoarele comisii de specialitate :

 1. Comisia pentru Educație, Sport, Turism și Tineret
 2. Comisia Juridică, Ordine publica și Situații de Urgență.

În cadrului lucrărilor comisiilor de specialitate și ședințelor Consiliului Județean am analizat fiecare solicitare sau proiect de hotărâre care s-a regăsit pe ordinea de zi și m-am implicat cu maximă seriozitate și responsabilitate, asumându-mi fiecare atribuție reglementată legal în sarcina Consiliului Județean. Pe parcursul acestor activități am avut intervenții documentate, astfel încât prin amendamente proprii sau prin abordări colective să obțin clarificările necesare atât pentru avizarea proiectelor cât și corectarea conținutului acestora.

De asemenea, în calitate de reprezentant al Consiliului Județean Constanța, am participat la ședințele Consiliului de Administrație ale Asociatiei Grup Local Dobrogea Nord și la care am fost convocat de doua ori.

În cadrul sedințelor ordinare si extraordinare ale Consiliului Județean Constanța, am avut luări de cuvânt pe următoarele teme :

 • Situatia Centrului Multifunctional pentru Tineret, a carui deschidere se amana de la luna la luna, privand tinerii din Constanta de posibilitatea de a isi desfasura activitati specifice in acel spatiu. In acest sens, am efectuat mai multe vizite la centrul respectiv, pentru a ma documenta cat mai temeinic si de a imi face o imagine cat mai clara asupra oportunitatilor pe care centrul le ofera publicului, dar si asupra greselilor de proiectare si viziune ale celor insarcinati cu transformarea fostului cinematograf Republica intr-un centru pentru tineret.
 • M-am opus in mod public modalitatii prin care reprezentantii Teatrului de Stat Constanta au inteles sa cheltuie banul public in cadrul evenimentului „Sarbatoarea Teatrului”. Doamna director a Teatrului de Stat a solicitat Consiliului Judetean Constanta 100.000 lei pentru organizarea evenimentului, insa din aceasta suma 35% ar fi mers pentru publicarea unor pliante si brosuri si doar 10% pentru onorariile artistilor. Din pacate, cu toata opozitia mea si a colegilor mei consilieri PNL, proiectul a trecut asa cum a fost propus initial.
 • Am avut luări de poziție in privința Fundaţiei Judeţene pentru Tineret Constanţa (persoana juridică de drept privat și de utilitate publică, autonomă, neguvernamentală, apolitică și fără scop lucrativ, constituită în baza Decretului–Lege 150/1990 și reglementată ulterior prin Legea 146/2002 “ privind regimul juridic al fundatiilor judetene pentru tineret) solicitând informații suplimentare despre această organizație, ținând cont de caracterul ei dar și de activitatea neclară a acesteia.

 

În perioada raportată am efectuat vizite în judet, am participat la sedinte de consiliu local in diferite localitati pentru a putea observa cat mai clar greutatile cu care se confrunta alesii locali, am organizat si am participat la dezbateri locale cu cetatenii judetului Constanta,  în urma cărora au rezultat următoarele acțiuni:

 

 

LUNA ACȚIUNE DESTINATAR RĂSPUNS OBSERVAȚII
 

Nr. 22956 din 07.09.2016

 

 

Interpelare privind relatia dintre Fundatia Judeteana pentru Tineret Constanta si Consiliul Judetean, precum si alte date de interes public. Consiliul Județean Constanța Am primit raspuns oficial In ciuda faptului ca Fundatia este o persoana juridica de utilitate publica, Consiliul Judetean nu a putut da nicio informatie cu privire la activitatea acesteia.
Nr. 24584 din 21.09.2016 Solicitare cu privire la obtinerea de fonduri pentru reparatii si dotari esentiale pentru Scoala Gimnaziala nr 1 din Topalu. Consiliul Județean Constanța Raspuns oficial primit Solicitarea a fost inaintata Comisiei de analiza a solicitarilor UAT-urilor, partial rezolvata.

 

Nr. 24582 din 21.09.2016 Solicitare cu privire la obtinerea de fonduri pentru reparatii si dotari esentiale pentru Scoala Gimnaziala „Serghei Esenin” din Ghindaresti. Consiliul Județean Constanța Răspuns oficial primit Solicitarea a fost inaintata Comisiei de analiza a solicitarilor UAT-urilor, partial rezolvata.
 

Nr. 25075 din 26.09.2016

 

 

Solicitare cu privire la obtinerea de fonduri pentru reparatii si dotari esentiale pentru Scoala Gimnaziala nr 1 din Dorobantu, comuna Nicolae Balcescu.

Consiliul Județean Constanța Răspuns oficial primit Solicitarea a fost inaintata Comisiei de analiza a solicitarilor UAT-urilor, partial rezolvata.
Nr. 25630 din 29.09.2016 Propunere privind implementarea proiectului lansat de Ministerul Fondurilor Europene „Scoala pentru Toti” in scolile speciale din judetul Constanta (de asemenea, am trimis adrese similare conducerilor scolilor speciale din judet). Consiliul Județean Constanța Răspuns afirmativ primit, intalniri cu reprezentanti ai scolilor speciale. Din nefericire, in pofida muncii depuse, proiectul nu a putut fi dus la bun sfarsit din cauza timpului scurt pentru depunerea documentatiei.

 

 

Octombrie 2016

 

 

Interpelare trimisa Comisiei LIMES cu privire la declaratiile membrilor ei in ceea ce priveste stadiul lucrarilor la Cetatea Capidava, comuna Topalu. Ministerul Culturii – Comisia LIMES Nu am primit raspuns oficial Solicitarea cuprindea opt intrebari si clarificari in ceea ce priveste declaratiile scandaloase ale membrilor comisiei cu privire la situl arheologic Capidava.

 

 

 

 

 

Octombrie 2016

Solicitare cu privire la analizarea documentației proiectelor: ”Restaurarea, conservarea, amenajarea și punerea în valoare a Edificiului Roman cu Mozaic”, ”Reabilitarea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța” și ”Salvarea și punerea în valoare a Mormântului pictat Hypogeu” în vederea obținerii avizelor necesare accesării POR 2014-2020 (depus împreună cu toți consilierii locali și județeni din partea PNL) Ministerul Culturii – Comisia Națională a Monumentelor Istorice Nu am primit raspuns oficial In urma adresei inaintate de catre consilierii PNL, comisia s-a reunit de urgenta si a aprobat intr-o prima sedinta proiectul punerii in valoare a mormantului pictat Hypogeu. Celelalte doua proiecte au fost de asemenea aprobate ulterior.
Nr. 24030 din 22.11.2016 Solicitare privind situatia stavilarului din comuna Girliciu si problema inundatiilor anuale din localitate.

 

Administratia Bazinala de Apa Dobrogea – Litoral Am primit raspuns oficial ( nr. iesire 24030 din 05.01.2017 ) ABADL si-a declinat competenta, rezultand din adresa ca ANIF-sucursala Dobrogea are datoria de a pune in functiune statiile de desecare.
Nr. 22486 din 22.11.2016 Solicitare informare privind situatia evaluarii pagubelor aduse localitatii Girliciu in urma inundatiilor, imprejurare in care comuna a fost declarata „zona calamitata”. Institutia Prefectului – Prefectul Judetului Constanta

 

Am primit raspuns oficial . Institutia Prefectului, impreuna cu Directia Agricola a Judetului Constanta, au acordat despagubiri, insa nu in cuantumul solicitat de catre reprezentantii localitatii Girliciu.
Nr. 6691 din 16.03.2017 Solicitare privind elaborarea documentatiei tehnico-economice faza SF/DALI pentru reabilitare/modernizare DJ 223 tronson Cernavoda-Seimeni-Topalu-Horia-Saraiu Consiliul Județean Constanța Raspuns afirmativ verbal, documentatie in lucru. Solicitare semnata de catre toti primarii de pe tronsonul mentionat, indiferent de culoarea politica.
Nr. 7546 din 27.03.2017 Expunere de motive privind infiintarea Centrului de Servicii Comunitare Integrate pentru Tineret Constanta. Consiliul Județean Constanța În analiză Nesoluționat si nu a fost trecut pe ordinea de zi a CJC pana in acest moment
Nr. 286727 din 28.03.2017

 

Solicitare de informatii privind siguranta in trafic pe tronsonul de drum national DN2A Hanul Morilor – Hirsova Inspectoratul Judetean de Politie – Serviciul Politie Rutiera Am primit raspuns oficial Politia Rutiera incurajeaza montarea de separatoare de sens, acolo unde este posibil, fiind vizibila scaderea numarului de accidente pe aceste portiuni de drum.
31.03.2017 Proiect de hotarare privind desemnarea unui reprezentant al CJC in comisia de evaluare, supraveghere si controla Fundatiei Judetene pentru Tineret Constanta. Consiliul Județean Constanța S-a adoptat proiectul – 27 voturi pentru, 6 impotriva. Am fost votat a fi reprezentantul CJC in aceasta comisie.
Nr. 19713 din 19.04.2017 Solicitare privind montarea de separatoare de sens pe drumul national DN2A sector Hanul Morilor-Hirsova C.N.A.I.R S.A. – Directia Regionala de Drumuri si Poduri Constanta Am primit raspuns oficial de la DRDP Constanta Raspunsul este foarte vag, lasa sa se inteleaga faptul ca exista o strategie nationala de siguranta rutiera, dar nu spune clar daca se vor monta pe tronsonul mentionat. Voi reveni pentru clarificari.
Nr. 18283 din 19.04.2017 Solicitare privind desemnarea unui membru in Comisia de evaluare, supraveghere si control al Fundatiei Judetene pentru Tineret Constanta. Ministerul Finantelor Publice – A.N.A.F. – A.J.F.P Constanta Am primit raspuns oficial, au desemnat reprezentant Comisia urmeaza sa se intruneasca in momentul in care toti reprezentantii sunt desemnati.
 

Nr. 1145 din 19.04.2017

 

 

Solicitare privind desemnarea unui membru in Comisia de evaluare, supraveghere si control al Fundatiei Judetene pentru Tineret Constanta. Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Am primit raspuns oficial, au desemnat reprezentant Comisia urmeaza sa se intruneasca in momentul in care toti reprezentantii sunt desemnati.
 

Nr. 5262 din 19.04.2017

 

 

Solicitare privind desemnarea unui membru in Comisia de evaluare, supraveghere si control al Fundatiei Judetene pentru Tineret Constanta. Institutia Prefectului – Prefectul Judetului Constanta

 

Nu am primit niciun raspuns Termenul legal de 30 de zile a fost depăsit, revenim cu adresă deoarece nu ne putem constitui altfel.
Nr. 12234 din 11.05.2017

 

Solicitare pentru comuna Corbu pentru rezolvarea situatiei drumului judetean DJ 226 si urgentarea procedurilor in programul POR ITI Delta Dunarii. Consiliul Județean Constanța În analiză Asteptam convocarea unei intalniri de lucru cu reprezentantii Primariei Corbu si reprezentantii CJC.
Nr. 39615 din 11.05.2017

 

Solicitare cu privire la starea tehnica a conductelor de apa din comuna Corbu si preluarea de catre Raja a alimentarii cu apa in localitatea Corbu de Sus. S.C. RAJA S.A În analiză Schimbare conducta apa la statia Randunica, repozitionarea capacelor de canalizare – in lucru.
Nr. 47291 din 08.06.2017 Solicitare privind racordarea satelor Fantana Mare si Tufani din comuna Independenta la reteaua judeteana de apa potabila si canalizare. S..C RAJA S.A. Am primit raspuns, s-a stabilit intalnire de lucru. Cele doua sate nu au apa curenta si nici canalizare, acest lucru afectand calitatea vietii a peste 700 de constanteni. Cele doua sate sunt prinse in proiectul regional de dezvoltare 2014-2020
Nr. 15253 din 08.06.2017 Solicitare privind revitalizarea satului Fantana Mare (Baspunar) din comuna Independenta si introducerea acestuia in strategia judeteana pentru turism. Consiliul Judetean Constanta –Directia de Turism din cadrul CJC

 

În analiză Satul Baspunar este singurul sat din Romania populat in totalitate de locuitori de etnie turca, unicat prin traditii si legende.
 

Nr. 7829 din 13.06.2017

 

 

Revenire la solicitarea privind desemnarea unui membru in Comisia de evaluare, supraveghere si control al Fundatiei Judetene pentru Tineret Constanta. Institutia Prefectului – Prefectul Judetului Constanta Am primit raspuns oficial, acesta fiind unul negativ Institutia Prefectului refuza numirea unui reprezentant in baza unei adrese a MTS, motivand ca nu este aprobat un regulament de aplicare a legii146/2002
 

Nr. 34010 din 28.06.2017

 

 

Revenire la solicitarea privind situatia tronsonului de drum national DN2A Hanul Morilor-Hirsova, avand in vedere numarul mare de accidente in zona. Depus fizic la DRDP Constanta si trimis prin posta la CNAIR Bucuresti În analiză Avand in vedere raspunsul lipsit de sens de data trecuta, am solicitat din nou sa se gaseasca masuri urgente pentru prevenirea accidentelor pe acest drum national.
 

 

Nr. 17600 din 28.06.2017

 

 

Prezentare proiect DanuBio, prima strategie de turism pentru localitatile de pe linia Dunarii in judetul Constanta. Consiliul Judetean Constanta În analiză DanuBio este gandit sa fie conceptul care sa vina in ajutorul localitatilor dunarene prin punerea in valoare a tot ce au mai frumos si de valoare acestea.

 

DanuBio este de departe cel mai ambiţios proiect personal şi primul concept-umbrelă propus pentru dezvoltarea turismului din judeţul nostru. Având în vedere că vorbim despre un proiect în care ne dorim implicarea mai multor factori de decizie şi a unor entităţi din mediul public dar şi privat, autorităţi publice naţionale, judeţene şi locale, este imposibilă previziunea unui buget total sau a unei date limita pentru punerea totală în aplicare. Tocmai din acest motiv, consider ca urgentă măsura creării unui grup de lucru în cadrul Consiliului Judeţean Constanta, unde am putea identifica mult mai clar sursele de investiţii pentru un astfel de proiect şi eventualii parteneri în această “călătorie” pe care vi-o propun.

 

Totodată, în perioada iunie 2016 – iunie 2017 am participat în calitate de consilier județean la mai multe evenimente și festivități oficiale :

 • întalnirea de la Topalu cu reprezentanți ai Ministerului Culturii privind starea sitului arheologic Capidava.
 • consultarea regională de implementare a strategiei UE privind zona Dunării.
 • am luat parte la festivitațile de începere a anului scolar la Topalu si Ghindărești.
 • am participat la depuneri de coroane în zilele de sărbătoare națională.
 • am participat, alături de personalul Consiliului Județean, la discuțiile și sedințele de lucru avute cu reprezentanții școlilor speciale din județ pentru accesarea programului „Scoala pentru Toți”.
 • am inițiat întalniri cu mai mulți primari și consilieri locali în zona de nord a județului pentru a putea elabora strategii comune de dezvoltare dar și pentru a întari relațiile dintre comunitățile locale.
 • am avut numeroase întalniri cu primari și consilieri locali în zona de sud a judetului pentru a discuta posibilitatea promovării turismului în această zonă dar și pentru a discuta problemele cu care se confruntă localitățile lor.

 

În perioada raportată am încercat să aduc la cunoștința cetățenilor judetului Constanța toate faptele și actele administrative care interesează colectivitatea locală prin informare transparentă și dialog constant si consider că atribuțiile care îmi revin, specifice legislatiei si statutului de ales local, au fost și sunt duse la îndeplinire cu cinste și corectitudine.

%d blogeri au apreciat: