Domnule Vergil Chițac, dați-vă demisia din Parlament!

de | sept. 20, 2017 | PNL Constanţa, TNL Constanța | 0 comentarii

Din respect pentru Omul Politic care a fost Mircea Ionescu Quintus, am amânat acest comunicat de presă. Dar tocmai pentru că noi, tinerii liberali, am învățat câte ceva de la Quintus și nu de la domnul Vergil Chițac, nu am putut să nu spunem adevărul și să nu ne exprimăm dezgustul față de atitudinea sa cu privire la oamenii care au muncit pentru el și l-au dus în Senatul României!
Cu toate că organizația de tineret a Partidului Național Liberal filiala Constanța a decis de multe ori sa rămână neutră în raport cu problemele interne ale organizației de seniori, vestea demisiei domnului amiral Vergil Chitac a generat un val de indignare în rândul tinerilor, mai ales având în vedere declarațiile recente ale acestuia în spațiul public.
Astfel de declarații tăioase și acuzații grave, poate ar fi trebuit să le faceți și împotriva celor de la PSD, chiar și doar pentru câteva luni, din calitate de lider al opoziției în Consiliul Local Constanța. Dar ați ales calea mai ușoară, să nu vă asumați un rol de combatant, ci doar de observator tăcut, în continuare doar criticând „partidul”, niciodată construind o organizatie puternică..dar, poate că aceasta era și ideea dvstră de la bun început.
Deși a fost primit de noi cu brațele deschise, cu optimism și încredere în ceea ce privește experiența sa de viață și profesionalismul demonstrat în activitatea academică, domnul amiral s-a distanțat rapid de activitatea partidului și mai ales de organizația de tineret, lipsind de la evenimentele pe care le organizam pentru dumneavoastră, tratând cu aroganța sfaturile și munca pe care am depus-o în timpul celor două campanii electorale.
Vă precizăm, domnule Chițac, că timpul este o resursă la fel de prețioasă pentru tinerii liberali, pe care am fi putut-o folosi cu totup diferit, decât mergând din casă-n casă în campanii. Însă, spre deosebire de dumneavoastră, nu considerăm timpul, pe care l-am alocat campaniilor locale și parlamentare, ca fiind unul „irosit”. Cum credeți că se simt acum toți acei membri care au mers pentru dumneavoastră prin toate coclaurile Constanței și au cerut un vot de încredere pentru candidatul PNL Vergil Chițac, nu pentru persoana fizică/amiral/profesor Vergil Chițac?
Noi, organizația de tineret a PNL Constanța, ne-am dedicat, în aceste perioade de timp, toate resursele și energia iar singurul lucru pe care l-am cerut a fost respectarea muncii noastre și a valorilor liberale în care credem necondiționat. Iar dumneavoastră, domnule senator, ați cerut doar să fiți pus pe o listă a Partidului Național Liberal (n-ați fost ales) pentru a ajunge în Parlamentul României. Asta ați făcut-o tocmai pentru că știați că șansele de a ajunge acolo ca independent sunt egale cu zero. Tocmai din acest considerent, niciun candidat independent nu a ajuns în Parlamentul României în acest mandat.
Înțelegem astăzi că singurul interes al domnului Vergil Chițac a fost unul de natură oportunistă, menit să îl propulseze într-o funcție publică de rang înalt la nivel național, nefiind interesat de valorile și principiile liberale pe care noi, tinerii, le împărtășim. Într-o rânduire corectă a lucrurilor, domnul Chițac ar fi trebuit să fie cel dintâi exemplu pentru organizația noastră și să insufle încredere și speranță tinerilor liberali. Din nefericire pentru noi toți, chiar și pentru dumneavoastră, acest lucru nu s-a întâmplat.
Ați declarat recent ca „împreună cu mulți prieteni, mai mulți decât membrii PNLJ (?!?!?), vom crea o platformă care va urmări dezvoltarea județului Constanța. Vom identifica problemele importante și vom oferi oamenilor soluții ca ei să poată judeca cu mintea lor. Vom fi coșmarul administrației și-i vom obliga să-și facă treaba pentru care au cerut votul oamenilor”. Cu tot respectul, până acum ce ați păzit, domnule Vergil Chițac?
Sunteți senator de peste un an de zile, abia acum v-ați hotărat sa fiți cosmarul administrației locale și centrale PSD? Dar, tot e bine ca v-ați saturat să fiți doar cosmarul organizației noastre, iar pentru asta, eu vă mulțumesc. Si o ultimă intrebare, dacă se poate: unde au fost prietenii acestia, atat de mulți, în zilele de campanie…pentru că dacă ne uităm în poze, sunt doar oameni pe care eu și organizația PNL îi cunoaște! Stați linistit, era retorică întrebarea…
Domnule Vergil Chițac, blamați public oportunismul celor din clasa politică actuală, dar cu toate acestea nu aveți nicio problemă să părăsiți organizația care v-a propulsat în Senatul României, după doar 8 luni de la semnarea adeziunii. Este adevărat că, servind sub stindardul liberal într-un oraș precum Constanța, succesul nu ne-a fost mereu alături, dar niciodată noi nu am întors spatele partidului și, PRIN NOI ÎNȘINE, am reușit să ne redresăm moral, indiferent cât de usturătoare era înfrângerea.
Domnule senator, știți unde se află pe harta județului, comuna Topalu? Vă întrebăm deoarece în campania pentru parlamentare nu ați ajuns niciodată acolo, dar ați luat cel mai mare procent de voturi din județ. Dar pe la Crucea și Gîrliciu ați ajuns vreodată? Cunoașteți organizațiile din Horia sau Ciobanu? Câte întâlniri ați avut cu alegătorii la Hîrșova ori Ghindărești? Adevărul este că nu ați mers deloc și nicăieri în campania pentru Parlament, dar ați stat liniștit deoarece știați că sunt niște nebuni de tineri care merg peste tot…pentru dumneavoastră.
Din aceste considerente, solicităm demisia de îndată a domnului Vergil Chițac din funcția de senator, funcție în care a ajuns cu sprijinul Organizației Tineretului Național Liberal Filiala Constanța. Suntem convinși că, o persoană de anvergura sa politică va avea mult succes cu o platformă proprie, precum alți distinși „liberali”, care au trecut de asemenea meteoric prin Partidul Național Liberal, crezându-se salvatorii noștri, dar făcându-ne numai deservicii.
Totodată, recomandăm conducerii Partidului Național Liberal ca orice persoană care dorește să activeze în acest partid istoric, să înceapă de jos, ca simplu membru. Orice „împrumut” pe care îl facem din afară, direct pe poziții de conducere, face mult rău organizațiilor noastre. Domnule președinte Huțucă, domnule președinte Orban, avem resursa umană necesară, tineri ce sunt cu adevărat dedicați principiilor și valorilor liberale, oameni care au pierdut mii de ore în campanii și nu cerut nimic, doar să fie respectați! Promovați-i pe ei, pe principiul meritocrației, tocmai pentru ca Partidul Național Liberal să nu mai aibă parte de asemenea derapaje.
P.S. Pentru cei care se întreabă, cum de îmi permit să vorbesc așa despre amiralul Vergil Chițac, vă prezint raportul meu de activitate după un an în Consiliul Județean Constanța, activitate care l-a ajutat, măcar puțin, să ajungă în Senatul Romaniei: bogdanbola.ro/asteptari-si-impliniri-la-un-de-mandat-consiliul-judetean-constanta-raport-de-activitate/117
%d blogeri au apreciat: