In tot judetul Constanta, oportunitati de angajare in institutii publice

de | oct. 9, 2017 | Administraţie publică | 0 comentarii

Depinde ce iti doresti de la viata…un program fix care incepe la prima ora, dar se termina la ora 16.00 sau program flexibil care se poate prelungi si cu munca in week-end? Loc de munca stabil sau mobilitate maxima? Sefi cu care ai relatii strict formale sau sefi cu care poti sa iesi „la bere”? Limbaj de lemn sau limbaj corporatist? Daca prima varianta iti surade mai mult, atunci ai aceasta posibilitatea de a te angaja acum in mai multe institutii publice din tot judetul Constanta.

Luna aceasta, mai multe institutii publice ale statului (primarii, scoli si licee, muzee) vor face angajari in diverse domenii, de la politisti locali la sefi servicii, de la soferi la muzeografi. Toate informatiile de care aveti nevoie le puteti gasi pe site-ul posturi.gov.ro/judetul/constanta/

Deoarece portalul beneficiaza de o serie de functionalitati ce permit cautarea si filtrarea cu precizie a posturilor, cei interesati  pot efectua cautari în funcție de localitatea dorita, examinand direct harta sau setand o distanța fixa fața de anumite orase. Se poate efectua o cautare, de asemenea, in functie de cuvinte-cheie, nivel de pregatire necesar pentru ocuparea poziriei, angajator sau data la care au fost publicate posturile. Anunturile prezinta in detaliu postul pentru care acestea au fost create, modalitatea de aplicare si informatii despre dosarul de concurs.

De asemenea, exista mai multe posturi care urmeaza sa fie scoase la concurs de catre Consiliul Judetean Constanta, posturi care sunt bine platite, comparativ cu alte locuri si vizeaza functii de inspectori si consilieri in diverse domenii (serviciul de analiza strategica, achizitii, mediul de afaceri, etc). Toate informatiile de care aveti nevoie le puteti gasi pe site-ul Consiliul Judetean: http://www.cjc.ro/sectiune.php?s=28

Chiar si Universitatea Ovidius angajeaza in aceasta perioada, avand un post de secretar-temporar vacant la Institutul Studiilor Doctorale (depunerea dosarelor va avea loc pana la data de 13.10.2017). Conditiile le puteti gasi in acest articol: http://m.ziuaconstanta.ro/informatii/locuri-speciale-de-munca/universitatea-ovidius-din-constanta-organizeaza-concurs-de-angajare-ce-post-este-vacant-640709.html

Prin urmare, de munca ar fi…atat pentru cei cu studii superioare cat si pentru cei cu studii medii. Insa problema reala in aceste institutii publice o reprezinta nivelul salariilor, care de obicei este mai mic decat la privat. Acest fapt duce la o eficienta a muncii mult mai scazuta si un interes diminuat al angajatului fata de activitatea pe care o presteaza.

Insa cel mai grav aspect mi se pare faptul ca persoanele care au specializari si cunostinte reale in domenii strategice (accesare fonduri europene, implementare proiecte, experienta juridica) de cele mai multe ori ocolesc sa lucreze pentru stat. Acest lucru ne duce incet, dar sigur, la un dezastru national, deoarece oamenii specializati, capabili sa puna in aplicare proiecte pentru comunitatile lor, lipsesc din primariile din toata tara.

P.S. Vad ca in ultima ora, site-ul Guvernului a tot picat, asa ca va voi atasa lista locurilor de munca disponibile din institutii publice din judetul nostru:

%d blogeri au apreciat: