Raport de activitate la jumătatea mandatului de consilier județean – perioada 2017-2018

de | iul. 1, 2018 | Administraţie publică, Consiliul Județean Constanța, Politică | 0 comentarii

În conformitate cu prevederile art.51 alin.4 din Legea nr.215/2001 cu modificările și completările ulterioare, vă prezint următorul raport de activitate pentru perioada iulie 2017 – iunie 2018, depus la registratura Consiliului Județean Constanța în data de 29.06.2018, având nr de înregistrare 17754.

1. Prezentare generală a activității mele de consilier județean

În intervalul menționat am participat la toate ședințele ordinare ale Consiliului Județean, precum și la două ședințe extraordinare. În calitate de consilier județean, în urma votului primit în cadrul ședințelor Consiliului Județean Constanța, fac parte din următoarele comisii de specialitate :

 1. Comisia pentru Educație, Sport, Turism și Tineret
 2. Comisia Juridică, Ordine publica și Situații de Urgență.

În cadrul lucrărilor comisiilor de specialitate și ședințelor Consiliului Județean am analizat fiecare solicitare sau proiect de hotărâre care s-a regăsit pe ordinea de zi și m-am implicat cu maximă seriozitate și responsabilitate, asumându-mi fiecare atribuție reglementată legal în calitate de consilier județean. Pe parcursul acestor activități am avut intervenții documentate, astfel încât prin amendamente proprii sau prin abordări colective am obținut clarificările necesare atât pentru avizarea proiectelor cât și corectarea conținutului acestora.

De asemenea, în calitate de reprezentant al CJC, am participat la ședințele Consiliului de Administrație ale Asociației Grup Local Dobrogea Nord , la care am fost convocat de trei ori. Împreună cu ceilalți membri din conducerea Asociației, am participat la Strategia de Dezvoltare Locală Integrată „Dobrogea Nord – Pământul Sălbatic între Dunăre și Mare” și am fost selectați pentru finanțare nerambursabilă în valoare de 1.796.596 lei de Direcția Generală de Pescuit – Autoritatea de Management pentru POPAM 2014-2020. Această sumă va fi folosită pentru proiecte de dezvoltare a sectorului de pescuit și de acvacultură, pe tot teritoriul eligibil al FLAG Dobrogea Nord.

In cadrul ședințelor ordinare și extraordinare ale Consiliului Județean Constanța, am avut luări de cuvânt pe diverse teme, printre care:

 • Situația Centrului Multifuncțional pentru Tineret, a cărui deschidere s-a tot amânat de la lună la lună, privând tinerii din Constanta de posibilitatea de a își desfășura activități specifice în acel spațiu. Din păcate, chiar și după deschiderea Centrului, acesta rămâne închis în majoritatea timpului, lipsindu-i personalul calificat și o strategie clara de funcționare.
 • M-am opus în mod public modalității prin care reprezentanții Centrului Cultural „Teodor Burada” au înțeles să cheltuie banul public în cadrul evenimentelor „Sărbătoarea Recoltei și Vinului” și „Festivalul Berii”. Chiar dacă mai avem școli cu grupurile sanitare în curte, consilierii PSD+ALDE+PMP au fost de acord să cheltuie suma de 250.000 de euro pe cele două evenimente. Din păcate, cu toată opoziția mea și a colegilor mei consilieri PNL, proiectul a trecut asa cum a fost propus inițial.
 • Am avut luări de poziție în privința Fundației Județene pentru Tineret Constanța (persoana juridică de drept privat și de utilitate publică, autonomă, neguvernamentală, apolitică și fără scop lucrativ, constituită în baza Decretului–Lege 150/1990 și reglementată ulterior prin Legea 146/2002 privind regimul juridic al fundațiilor județene pentru tineret) solicitând reprezentanților CJC să înainteze o adresă către Guvernul României și către Ministerul Tineretului și Sportului, prin care să solicite aprobarea cât mai urgentă a Regulamentului de punere în aplicare a Legii 146/200.
 • Am avut luări de cuvânt în cadrul dezbaterilor privind Bugetul Județului Constanța, solicitând amendamente și propunând proiecte, alături de colegii mei liberali, fără ca acestea să fie introduse pe ordinea de zi sau pe lista de investiții.

 

2. Raport de activitate – solicitări, interpelări, proiecte

În perioada raportată am efectuat vizite în judet, am participat la sedinte de consiliu local in diferite localitati pentru a putea observa cat mai clar greutatile cu care se confrunta alesii locali, am organizat si am participat la dezbateri locale cu cetatenii judetului Constanta,  în urma cărora au rezultat următoarele acțiuni:

LUNA ACȚIUNE DESTINATAR RĂSPUNS OBSERVAȚII
Nr. 19261 din 13.07.2017 Solicitare privind repartizarea sumei de 120.000 de lei pentru amenajarea a sase locuri de joaca in comuna Crucea Consiliul Județean Constanța Am primit raspuns verbal Suma a fost atribuita in urma solicitarii mele si a viceprimarului Iulian Tudorache
Nr. 3943 din 14.07.2017 Solicitare privind remedierea unor nereguli/probleme aparute la scolile din satele Baltagesti si Stupina – grupuri sanitare neconforme/insalubre/aflate in curte, fiind un pericol pentru sanatatea elevilor Primarul comunei Crucea Nu am primit niciun raspuns Chiar daca primarul a promis in sedinta din 29.11.2016 ca va rezolva in 2017 aceste probleme, nici acum grupurile sanitare nu au fost refacute pentru elevi.
Nr. 21764 din 08.08.2017 Informare privind apelurile de proiecte ale Ministerului Dezvoltarii Regionale adresate celor 12 judete riverane Dunarii Consiliul Județean Constanța Răspuns oficial primit – nr iesire 22353/16.08 Raspuns partial pe subiect, se indica practic proiectele in desfasurare ale CJC. Din cate stiu, nu s-a depus un proiect pe noile axe de dezvoltare
Nr. 22173 din 10.08.2017

 

Solicitare fonduri din sumele defalcate din TVA pentru finantarea de lucrari de plombare/reabilitare a drumului comunal DC67 spre Ghindaresti Consiliul Județean Constanța Nu am primit răspuns oficial Avand in vedere ca alte 15 localitati primisera in 2017 fonduri exact cu acea destinatie, am avut speranta ca vom reabilita singura cale de acces in comuna. M-am inselat….
Nr. 11299 din 11.08.2017 Solicitare sprijin pentru realizarea unor lucrari de plombare/reabilitare a drumului comunal DC67 spre Ghindaresti Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri Răspuns oficial primit Ne asigura de sprijinul lor, in cazul in care vor exista fonduri disponibile si procedura de achizitie publica va fi finalizata cu ei castigatori.
 

Nr. 11298 din 11.08.2017

 

 

Interpelare privind probabilitatea inceperii lucrarilor la drumul judetean DJ 226B catre Pantelimon, daca este suficienta o reabilitare sau este nevoie de o consolidare suplimentara a acestuia Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri Am primit raspuns oficial In pofida faptului ca in raspuns se arata clar ca NU este prevazut acel tronson si ca NU este suficienta o simpla reabilitare, exact asta se intampla in lunile urmatoare.
Nr. 23853 din 31.08.2017 Propunere privind organizarea unei conferinte de presa, a unui consult medical si a unui eveniment cu ocazia venirii in judet a inotatorului Avram Iancu, singurul om care a inotat de la izvoarele Dunarii pana la varsarea in Marea Neagra. Aceste evenimente ar fi promovat performanta lui emarcabila si turismul in judetul nostru si ar fi reprezentat un lucru normal in orice societate civilizata. Consiliul Județean Constanța Am primit raspuns oficial – nr 24288/06.09 Raspunsul halucinant, primit din partea administratorului public al judetului, spune ca nu se poate da curs solicitarii mele deoarece nu se incadreaza in prevederile Legii 350/2005. Nu avea nicio legatura cu ce solicitasem eu!
Nr. 4893 din 05.09.2017 Solicitare in baza art 22 din Legea 544/2001 privind liberul acces la informatii publice. Aceasta este semnata alaturi de toti consilierii locali PNL si solicitam informatii privind detaliile din contractul de asociere in participatiune pe care comuna il are cu societatea care administreaza cariera de piatra din localitate Primaria comunei Pantelimon Nu am primit raspuns oficial Dupa ce o serie de nereguli, acte lipsa si inadvertente ne-au fost semnalate de catre localnici, am formulat aceasta cerere, incercand sa aflam daca exista sau nu un adevar in toata aceasta poveste. Neprimind raspuns, am actionat in instanta Primaria.
25.09.2017 Solicitare informatii privind situatia foarte periculoasa din localitate. Impreuna cu intregul grup al consilierilor locali PNL, am solicitat primarului raspunsuri la numeroase intrebari: nr de asistati sociali, ce demersuri a facut sa scada infractionalitatea in comuna, alte abuzuri privind bunurile primariei. Primaria comunei Girliciu Nu am primit raspuns Primar la al saselea mandat, cunoscut pentru faptul ca nu raspunde pentru nimic si in fata nimanui, primarul ocoleste orice raspuns. Pentru o comuna mica, sa ai peste 200 de asistati sociali si niciun politist, este inacceptabil. In urma adresei noastre, a facut demersuri si a adus un politist in localitate.
Nr. 13306 din 17.10.2017 Solicitare privind desemnarea de urgenta a unui membru in Comisia de evaluare, supraveghere si control al Fundatiei Judetene pentru Tineret Constanta. De asemenea, am solicitat analizarea posibilitatii formularii in instanta a unei cereri de dizolvare a Fundatiei Institutia Prefectului – Prefectul Judetului Constanta

 

Nu am primit raspuns oficial . Institutia Prefectului este ultima institutie care refuza sa transmita un reprezentant pentru a ne putea constitui in mod legal, chiar daca am ajuns la a doilea prefect de cand incercam acest lucru.
Nr. 27335 din 03.10.2017 Solicitare privind intocmirea dispozitiilor de numire a membrilor grupului de lucru „DanuBio” pentru a incepe intocmirea unei strategii de turism pentru localitatile dunarene Consiliul Județean Constanța Am primit raspuns Dupa aproape 4 luni de la depunerea initiativei si dupa 3 solicitari in scris, s-a format grupul de lucru, format din 20 de persoane. Am avut o singura intalnire de 45 de minute, in care abia am apucat sa ne prezentam. De atunci, se tot amana o noua intalnire.
30.10.2017 – trimis prin posta Solicitare informatii privind documentatia transmisa de autoritatea locala pentru reabilitarea bisericii Sf. Nicolae din satul Nistoresti, comuna Pantelimon. Ministerul Culturii – Comisia Zonala a Monumentelor Istorice Am primit raspuns – nr 802/05.04.’18 Fostul primar a trimis o solicitare initiala pentru reabilitare, insa a abandonat pe parcurs sa trimita documentatia aferenta. Procesul va fi reluat de catre actualul primar.
Nr. 5321 din 27.10.2017

 

Sesizare privind situatia dezastruoasa a locului de joaca pentru copii din satul Pantelimonu de Jos Comisariatul Judetean pentru Protetia Consumatorilor Nu am primit raspuns oficial Chiar daca nu a existat niciun control din partea CJPC, noul primar al comunei a inchis locul de joaca si se cauta noi solutii tehnice si fonduri pentru a fi redeschis.
Nr. 236534 din 27.12.2017 Sesizare privind problemele aparute in localitatile judetului Constanta cu privire la fluctuatiile si intreruperile de curent electric, posturile de transformare electrica invechite, lipsa retelelor electrice moderne si izolate. Impreuna cu consilierul PNL Stelian Gima am solicitat si intalnire oficiala, dar nu s-a concretizat. ENEL Distributie Dobrogea Am primit raspuns oficial Ni s-a prezentat planul de reparatii si modernizare pe anul 2018. Din pacate, multe dintre problemele semnalate nu se aflau in planul celor de la ENEL, motiv pentru care vom reveni in aceasta toamna cu solicitari.
Nr. 36502 din 29.12.2017 Depunere proiect privind infiintarea Centrului pentru Servicii Integrate pentru Tineret Constanta si documentatia aferenta. Proiectul il depuneam pentru a doua oara, primul fiind ingropat intr-un sertat undeva. Consiliul Județean Constanța Nu am primit raspuns, nu a fost pus pe ordinea de zi Acest Centru ar fi fost practic o Directie in cadrul CJC si ar fi rezolvat demult criza de personal de la Centrul Multifunctional Jean Constantin. Dupa 9 luni de la prima depunere, nici acesta nu a fost pus pe ordinea de zi si nici macar astazi nu avem personal care sa administreze centrul Jean Constantin
Nr. 1313 din 19.01.2018 Impreuna cu viceprimarul comunei Crucea si consilierul judetean PNL Mariu Enescu, am solicitat sprijin de specialitate pentru „Infiintarea unui centru de ingrijire medicala de zi in cadrul comunei Crucea”. Directia de Sanatate Publica Constanta S-a primit raspuns oficial in termen legal Un astfel de centru ar veni in sprijinul spitalelor din orase, care sunt deja foarte aglomerate si in ajutorul cetatenilor din zona centrala a judetului, salvandu-le timp pretios. Din pacate, raspunsul a fost evaziv si fara o solutie concreta.
 

Nr. 3199 din 02.02.2018

 

 

Intrebari privind modul in care a fost creionat proiectul de buget pe anul 2018 a Consiliului Judetean Constanta. Raspunsurile imi erau necesare pentru depunerea de amendamente si pentru a vota in cunostinta de cauza. Consiliul Județean Constanța Am primit raspuns oficial – nr. 3519 din 07.02.2018 Unele dintre raspunsuri au fost concludente, altele evazive, iar la anumite intrebari nu mi s-a raspuns deloc.
 

Nr. 4016 din 12.02.2018

 

 

Propuneri de proiecte privind nevoile reale ale comunitatilor din judetul Constanta. Aceste propuneri au fost realizate la propunerea primarilor si consilierilor locali cu care am discutat. Consiliul Județean Constanța Nu am primit niciun raspuns, nu au fost trecute pe ordinea de zi sau in comisia economica Chiar daca toate aceste proiecte erau perfect realizabile, nu ar fi creat o povara pentru bugetul CJC si ar fi rezolvat niste probleme stringente, acestea au fost ignorate total. Le voi prezenta pe larg mai jos.
Nr. 4163 din 13.02.2018

 

Solicitare fonduri pentru sprijinrea echipei de robotica COTOVU-ROBOT din Harsova in vederea participarii la competitia nationala de robotica BRD First Tech Challenge Consiliul Județean Constanța Am primit raspuns – nr 5499 din 27.02.2018 CJC se afla in imposibilitatea de a acorda suma necesara. Dar macar s-a sesizat Primaria Harsova si a acordat sprijinul necesar.
Nr. 8257 din 26.03.2018

 

Informare privind lansarea programului WiFi4EU, prin care orice localitate din Uniunea Europeana poate beneficia de bonuri valorice in cuantum de 15.000 de euro pentru a institui puncte de acces WiFi in locurile publice. Consiliul Judetean Constanta – catre toti primarii din judet Nu am primit raspuns Rolul CJC ar trebui sa fie unul de coeziune intre toate localitatile judetului si un sprijin pentru primariile din judet. Prin departamentele de specialitate, am putea acorda sprijin edililor care nu dispun de resursa umana necesara. Dar se pare ca nu toti gandim asa….
Nr. 8792 din 29.03.2018 Interpelare privind balbele conducerii Consiliului Judetean Constanta in legatura cu deschiderea Centrului Multifunctional pentru Tineret Jean Constantin. Consiliul Judetean Constanta – in atentia domnului vicepresedinte Claudiu Palaz. Nu am primit raspuns. Dupa doar o saptamana de la depunere, se anunta deschiderea precipitata a Centrului – fara un program zilnic, fara personal calificat, fara o viziune pe termen mediu si lung
Nr. 9508 din 04.04.2018 Informare publica privind aplicarea prevederilor art. 33 din Legea 153/2017 in legatura cu obligarea autoritatilor si institutiilor publice la transparenta salarizarii Consiliul Judetean Constanta – tuturor primarilor din judet

 

Nu am primit raspuns de la CJC – am trimis personal tuturor primarilor din judet Chiar daca nu este obligatia CJC, consider ca necesara o informare din partea lor, pentru a fi mai eficienti si nimeni sa nu poata spuna apoi ca nu stia.
 

Nr. 9780 din 10.04.2018

 

 

Solicitare fonduri si asistenta de specialitate pentru reabilitarea si punerea in valoare a ansamblului „Cimitirul International Mircea cel Batran” din comuna Mircea Voda. Consiliul Judetean Constanta Am primit raspuns oficial Din pacate, niciuna dintre solicitarile mele nu au avut trecere pe la mai marii Consiliului Judetean, chiar daca vorbim despre un ansamblu unic in Europa si cel mai mare cimitir inchinat eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial.
 

Nr. 9779 din 10.04.2018

 

 

Interpelare privind lista completa a obiectivelor turistice si istorice din judet, a circuitelor turistice existente si a metodelor de promovare, lista completa a proiectelor depuse la Departamentul de Identitate Nationala – Departamentul Centenar pentru obtinerea de fonduri guvernamentale. Consiliul Judetean Constanta – Directiei Generale de Proiecte si Directiei de Turism Am primit raspuns Chiar daca seful Departamentului Centenar declara ca TOATE judetele tarii au trimis liste cu proiecte, cei de la Constanta recunosc ca nu au NICIUN proiect depus pentru fonduri guvernamentale. De asemenea, nu exista nicio Strategie de dezvoltare a turismului in judet.
 

 

Nr. 10714 din 19.04.2018

 

 

Raspuns la adresa primita din partea CJC (nr iesire 8954-30.03.2018) privind solicitarea Federatiei Tinerilor din Constanta in care solicita sprijinul CJC pentru clarificara cadrului legislativ al patrimoniului Fundatiei Judetene pentru Tineret. Consiliul Judetean Constanta – Federatia Tinerilor din Constanta Am recomandat CJC sa inainteze o adresa Guvernului Romaniei si MTS prin care sa solicite urgentarea aprobarii Regulamentului de aplicare a Legii 146/2002. De asemenea, sa formuleze interventie accesorie alaturi de FJT la Curtea de Apel Bucuresti.
29.05.2018 Solicitare fonduri si asistenta de specialitate pentru reabilitarea si punerea in valoare a ansamblului „Cimitirul International Mircea cel Batran” din comuna Mircea Voda. Oficiul National pentru Cultul Eroilor – domnului colonel Alin Mihai Preda Trimis pe mail, fara raspuns pana acum Cultul Eroilor are o lista de proiecte pentru anul acesta de amenajare si intretinere a monumentelor istorice dedicate Centenarului Marii Uniri. Orice proiect sau parteneriat cu Primaria Mircea Voda ar fi benefic pentru Cimitirul Int.
Nr. 12335 din 14.06.2018 Solicitare privind un control in localitatea Girliciu, unde exista adevarate focare de infectie si munti de gunoaie de jur-imprejurul localitatii. Impreuna cu consilierul local Serban Iulian, am aratat faptul ca nu exista nicio groapa de gunoi si nici un serviciu de salubritate in comuna Directia de Sanatate Publica a judetului Constanta Am primit raspuns – nr. P 165/12335/ 22.06.2018 Avand in vedere gravitatea celor prezentate, DSP a trimis solicitari si catre Garda Nationala de Mediu – Comisariatul Judetean Constanta. In perioada urmatoare se va face un control in localitate.
Nr. 3458 din 14.06.2018 Solicitare control la locul de joaca pentru copii din localitatea Girliciu. Alaturi de consilierul local Serban Iulian am prezentat planse fotografice din care rezulta pericolele de accidentare/imbolnavire la adresa copiilor. Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Constanta Nu am primit inca un raspuns Locul de joaca este presarat cu sticle sparte, lemne rupte, plin de gunoaie si fecale de animale, fara cosuri de gunoi, delimitat cu un sant de aproximativ jumatate de metru adancime. Totul pentru „bucuria” copiilor….
Nr. 16974 din 21.06.2018 Proiect de hotarare, la initiativa colegului consilier Stelian Gima, privind aprobarea rectificarii Bugetului de Venituri si Cheltuieli a CJC si a listei obiectivelor de investitii a Judetului Constanta – studiu de fezabilitate pentru construirea unui nou teatru pentru copii. Consiliul Judetean Constanta Ar trebui pus pe ordinea de zi in urmatoarea sedinta ordinara a Consiliului Judetean Actualul Teatru de Copii „Calutul de Mare” se afla intr-o stare avansata de degradare si avand in vedere si noile cerinte ale institutiilor de cultura din ziua de azi, consideram ca este necesara ridicarea unui nou teatru, prima institutie de cultura construita exclusiv cu acest scop in peste 100 de ani.

 

3. Dezbatere și propuneri buget CJC – 2018

In luna februarie, am initiat mai multe intalniri si dezbateri cu primari, consilieri locali si simpli cetateni privind bugetul Consiliului Judetean Constanta si felul in care ar trebui cheltuit mai eficient banul public, pentru binele comunitatii. In urma acestor discutii, am depus mai multe propuneri de proiecte, alaturi de reprezentantii comunitatilor din judet:

 1. Comuna Ghindărești

 • Reabilitare/modernizare grădinița – suma necesară – 350.000 lei.
 • Modernizare/reabilitare infrastructură drumuri comunale și stradale, proiect estimat la suma de 385.600 lei. Cei aproape 12 km de drumuri nu au fost reabilitați complet din anii 1970.
 • Reabilitarea singurei șosele care asigură accesul în comună, drumul comunal DC 67
 1. Comuna Ciobanu

 • Satul Miorița, nu beneficiază nici până în ziua de astăzi de o sursă de apă constantă și potabilă pentru locuitorii săi. Din aceste considerente, am solicitat introducerea în programul de investiții al Consiliului Județean Constanța suma de 300.000 lei, cu destinația expresă pentru achiziționarea serviciilor de forare și realizare a unui puț de apă pentru comunitatea in cauza
 1. Comuna Topalu

 • Acoperișul unui corp de școală necesita urgent reparații, întrucât infiltrațiile de apă deteriorasera semnificativ pereții, provocand igrasie și un miros neplăcut. Fonduri pentru reparația lui mai solicitasem și în anul 2016, însă fără succes, astfel încât am solicitat să se aloce suma de 400.000 lei pentru reparația acestuia.
 1. Comuna Mihai Viteazu

 • reparații și întreținere drumuri comunale – 600.000 lei
 • întreținere și reparații sediu primărie – 200.000 lei
 • extindere liceu în localitatea Mihai Viteazu unde există un proiect în valoare de 600.000 de euro
 • investiții rețea de iluminat public – 700.000 lei
 1. Comuna Horia

 • dotarea cu 20 de calculatoare și construirea unui cabinet medical pentru școala din localitate – 250.000 lei
 • fonduri pentru realizarea unui studiu de fezabilitate a proiectului de investiții pentru decolmatarea și dalarea canalului colector din satul Horia – 50.000 lei
 1. Comuna Costinești

 • in vederea demarării lucrărilor de ”Modernizare Faleză Pietonală Costinesti”, tronson cuprins între Terasa 10 Steaguri și Radio Vacanța și finalizării acestora pană la 01.05.2018 este necesară suma de 500.000 lei. Această sumă constă în proiectare, execuție și dotare cu mobilier urban (lampadare, băncute, coșuri de gunoi și pavaj ).
 1. Comuna Corbu

 • Finanțarea cheltuielilor privind reabilitarea drumului comunal Corbu-Vadu. Drumul are o lungime de 7.5 km, o reabilitare completă nu s-a mai făcut de aproximativ 15 ani. Suma necesară – 3.2 milioane lei.
 1. Comuna Pantelimon

 • Sistem de supraveghere, dotat cu un program de recunoaștere și memorare a numerelor de înmatriculare a mașinilor, pentru a contabiliza traficul greu care trece prin comună și care a fost, în mare parte, răspunzător de distrugerea drumurilor comunale – 250.000 lei
 • Suma de 15.000 lei pentru achiziționarea și montarea unei central termice în școala gimnazială din localitate. În perioada iernii, elevii din localitate suferă din cauza condițiilor neprielnice din școală.
 • Suma de 15.000 lei pentru achiziționarea unei cositoare pentru tractorul din localitate. Dorim să începem igienizarea comunei și să curățăm drumul care duce la cetatea Ulmetum, care poate deveni un obiectiv turistic important.
 • Suma de 15.000 lei pentru achiziționarea unui număr de 100 de coșuri de gunoi pentru toate satele din comuna noastră.

     9. Comuna Albești

 • proiectul ” Lucrări întreținere covor bituminos drum comunal D.C.11, comuna Albești”, aflat in stadiul de proiectare executată – 701.878 lei. Lungimea drumului este de aproximativ 2 km, fiind reabilitat ultima oară în 2007
 • proiectul ”Lucrări de pietruire strada Salcâmului și strada Liliecilor, sat Cotu-Văii, comună Albesti”aflat în stadiul de proiectare executată -920.643 lei cu T.V.A. Drumurile, de aproape doi km, sunt de pămant și nu au fost asfaltate sau pietruite niciodată.
 • proiectul ” Înființare rețea alimentare cu apă potabilă cartier A,B,C localitatea Albesti”, aflat în stadiul de  aproximativ 50% din lucrare executată -264.698 lei
 • proiectul ” Înființare grădinită cu program prelungit sat Cotu-Văii, comuna Albesti”, aflat în stadiul de proiectare executată și în curs de licitație execuție lucrări – 446.419,73 lei.
 1. Comuna Aliman

 • Cofinanțare de 4.016.950,54 lei pentru obiectivul de investiții „Asfaltare străzi în comuna Aliman”, proiect derulat prin Programul Național de Dezvoltare Locală.
 1. Comuna Cuza Vodă

 • Extindere sistem de canalizare ape uzate menajere în localitatea Cuza Vodă, comuna Cuza Vodă – 392.578 lei
 • Construcție grădiniță cu orar prelungit în localitatea Cuza Vodă – 43.620 lei
 • Modernizare străzi și drumuri comunale ADI Valea Dropiei, lider comuna Tortoman, județul Constanța ( comuna Cuza Vodă, Tortoman și Nicolae Bălcescu ) – 351.063 lei
 • Dotare centru de zi pentru copii proveniți din populația rroma și alte categorii defavorizate – 57.055 lei
 • Achiziție buldoescavator – 6.046 lei
 • Extindere Camin Cultural – 200.000 lei
 • Construcție Sala Sport Școala Gimnaziala nr. 1 Cuza Vodă – 250.000 lei
 • Măsuri integrate pentru comunitate cod SMIS + 103133
 • Reabilitare/modernizare drumuri intravilanul localității – 400.000 lei
 • Extindere rețea electrică cartier nou lotizat – 200.000 lei
 • Extindere primărie – 300.000 lei

Din păcate, niciuna dintre aceste solicitări, gândite împreună cu echipele de consilieri liberali dar și cu simpli cetățeni, pentru a aduce un plus nivelului de trai al constănțenilor, nu a fost trecută pe ordinea de zi sau măcar discutată în comisiile de specialitate. Mai mult, toți consilierii PSD+ALDE+PMP au votat bugetul fără să aibă măcar idee despre faptul că am putea aduce anumite ajustări acestuia de care ar beneficia în mod direct locuitorii din județ.

4. Activități generale în calitate de consilier județean

Totodată, în perioada iunie 2017 – iunie 2018 am participat la mai multe evenimente și festivități oficiale :

 • „Scoala de Bune Practici în Turism” în noiembrie, la Centrul de Excelența în Turism și Servicii „Tomis”.
 • deschiderea Centrului Multifuncțional pentru Tineret „Jean Constantin”.
 • am luat parte la festivitățile de începere a anului școlar la Topalu și Ghindărești.
 • am participat la depuneri de coroane în zilele de sărbătoare națională.
 • am participat la cursuri de perfecționare în administrația publică locală, organizate de către societatea civilă sau la Parlament.
 • am beneficiat din partea unui om de afaceri de o sponsorizare de 15.000 de lei, cu care am putut utila școlile și grădinițele din comuna Independenta, având sprijinul primarului și a cadrelor didactice din localitate.
 • am participat la Strasbourg la lucrările conferinței internaționale „World Forum for Democracy”, destinate tinerilor lideri politici din Europa și Africa. Temele principale de discuție au fost demagogia în discursul liderilor politici și problema tot mai mare a populismului în rândul politicienilor.
 • am inițiat întâlniri cu mai mulți primari și consilieri locali în zona de nord a județului pentru a putea elabora strategii comune de dezvoltare dar și pentru a întări relațiile dintre comunitățile locale.
 • am avut numeroase întâlniri cu primari și consilieri locali în zona de sud a județului pentru a discuta posibilitatea promovării turismului în această zonă dar și pentru a discuta problemele cu care se confruntă localitățile lor.

În perioada raportată am încercat să aduc la cunoștința cetățenilor județului Constanța toate faptele și actele administrative care interesează colectivitatea locală prin informare transparentă și dialog constant și consider că atribuțiile care îmi revin, specifice legislației și statutului de ales local, au fost și sunt duse la îndeplinire cu cinste și corectitudine.

28.06.2018

Bogdan Alexandru Bola

Consilier Judetean

 

P.S. Anul trecut, am depus raport de activitate pentru primul an de mandat. Dacă doriți să recapitulați activitatea mea de atunci, puteți citi aici: https://bogdanbola.ro/asteptari-si-impliniri-la-un-de-mandat-consiliul-judetean-constanta-raport-de-activitate/117

%d blogeri au apreciat: