Tronsonul Hîrşova – Hanul Morilor nu este prioritar pentru Direcția Regională de Drumuri şi Poduri

de | iun. 29, 2017 | Administraţie publică | 0 comentarii

Acum două luni depuneam la registratura Direcției Regionale de Drumuri si Poduri o solicitare privind tronsonul de drum național DN2A, de la Hanul Morilor pană in orasul Hîrsova. In această adresă solicitam montarea de separatoare de sens pentru acest tronson, drumul național DN2A fiind principalul drum care leagă Constanța de localitatea Hîrşova, dar şi de regiunea Moldovei.
Toți locuitorii din zonă ştiu că acest sector de drum este problematic, în special de la ieşirea spre Ghindăreşti de pe DN2A până la Hîrşova. Sunt multe porțiuni cu vizibilitate redusă, linia este discontinuă chiar dacă zona este vălurită, diferențele de nivel sunt mari, marcajul este prost executat, iar şoferii care nu sunt familiarizați cu această şosea sunt induşi în eroare şi se expun accidentelor.
În luna noiembrie a anului trecut, un teribil accident a avut loc în această zonă, în locul cunoscut drept Valea lui Ene, iar mai multe persoane şi-au pierdut viața, între ele şi un copil de cinci ani. De asemenea, în alte trei accidente care au avut loc în ultimul an pe această porțiune de drum, au fost mai multe persoane rănite grav şi uşor.
În pofida faptului că şi reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Constanța – Serviciul Rutier, cu care am purtat o corespondență, au admis faptul că multe dintre accidente ar fi putut fi prevenite prin montarea de separatoare de sens, cei de la DRDP Constanta au ignorat in totalitate semnalele noastre de alarmă. Mai mult decât atât, chiar daca am solicitat ca acolo unde nu este posibilă montarea acestor separatoare sa se vină din partea experților DRDP cu alte soluții tehnice, răspunsul primit la notificarea mea a fost unul vag şi fără măcar să se încerce găsirea unei rezolvari la aceasta problemă.
În urma acestui raspuns, care nu are nici cea mai mică legatură cu solicitarea mea, personal nu am putut să accept ca nu există nicio soluţie tehnică pentru a se asigura o bună desfăşurare a traficului pe tronsonul Hanul Morilor – Hîrşova şi am formulat o nouă sesizare pe care am depus-o la registratura acestei instituții, solicitandu-le incă o dată, să depună toate diligențele necesare în scopul prevenirii accidentelor şi pierderilor de vieți omeneşti PRIN ORICE MIJLOACE POSIBILE, pentru a face acest tronson de drum național cât mai sigur posibil pentru toți participanții la trafic. Soluțiile pe care eu le consider ca ar putea fi viabile sunt : montarea de separatoare de sens, de camere de supraveghere sau radare fixe, campanie agresivă de publicitate pe acest sector de drum pentru a descuraja şoferii imprudenți, o semnalizare mult mai bună la intersecția cu drumul comunal care vine din Ghindăreşti şi cea mai importantă – analizarea posibilității largirii drumului cu incă o bandă pe sens.
Nu ne rămâne decât să aşteptăm cu nerăbdare răspunsul autorităților, mai ales ca de această dată m-am adresat şi către Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere, în speranța unor găsirii unor raspunsuri reale!

Răspuns DRDP Constanţa

Adresă numărul către DRDP Constanţa

%d blogeri au apreciat: